Emniyet Kemeri

Çamurluk davlumbazı
Çamurluk Davlumbazı
13 Haziran 2020
cam film görseli
Cam filmi
16 Haziran 2020

Emniyet Kemeri

emniyet kemeri

emniyet kemeri

Herkese Merhabalar bu makalemizdeki konumuz emniyet kemeri. Emniyet Kemeri  Gustave Liebau tarafından 1903 yılında icat edilmiştir. İlk icat edilen sistem tek nokta bağlantılı tam anlamı ile koruyabilen bir sistem değil idi. Ancak o zamanın teknolojisi ve araçların kaza yapma şiddetine göre gerekli emniyeti sağlayabiliyordu.

    1903 yıllında itibaren diğer markalarında geliştirme çalışmaları hız kazanmış şu anki yüksek koruma sağlayabilen hale gelmiştir. Bu serüven sadece ön koltukta başlayıp, şu anda tüm koltuklarda zorunlu olması gerektiği gibi yolcunun da zorunlu olarak takması gerekmektedir. 1903 yılında Gustave Liebau’nun icat ettiği bu sistem o zamandan bu zamana büyük oranda hayat kurtarmış ve kurtarmaya devam etmektedir. Gustave Liebau’nun yapmış olduğu bu sistem için hepimiz minnettar saygı ve sevgiyle anıyoruz.

    Emniyet kemeri hayat kurtarır tatbikide takarsak !

    Emniyet kemeri arkadan geçirip sadece arabanın ikazı susturulsun diye takmak kasıtlı intihardan başka bir şey değildir. Hele ki AIRBAG ‘lı araçlarda bu durum daha da tehlikelidir. Hem araca zararı olan hem de sizi zararı olan bu durumu lütfen yapmayınız. Emniyet kemeri ufak veya büyük kazalarda sizi koltuğa sabitleyerek savrulmanızı engeller bu sayede darbe almamanızı sağlar. Ufak bir kaza özellikle bundan bir şey olmaz dediğiniz kazalarda bile iç kanama durumları nedeniyle ölen insanları hatırlatmak isterim. Aırbag’lı araçlarda kaza darbe sensörü tetiklemesi emniyet kemeriniz ile birlikte çalışmaktadır. Takılı değil ise devreye girmeyebilir. Aırbagların açılmaması günümüz yanlış piyasa değer kaybı şartlarına göre iyi gibi gözükebilir. Ancak hiçbir şey sizin ve sevdiklerinizin hayatından önemli değildir.

   Emniyet kemerini arkadan bağladınız ve kaza yaptınız. Emniyet kemeri takılı olduğu için Aırbagların açılması büyük bir ihtimaldir. Ancak açılması kazanın size vereceği olumsuz etkilerden daha fazla risk taşımaktadır. Çünkü aırbag açıldığında kemerde aynı şekilde sizi koltuğa doğru sabitlemekte. Aırbagın o şiddetli açılması emniyet kemerinin sizi koltuğa sabitlemesi ile azalıyor ve bir takım çalışması sayesinde kazadan en az hasarı alarak kurtulmanızı sağlamaktadır. Ancak emniyet kemeri takılı olmaz ise,

Birlikte çalışmalı

    Aırbagın şiddetini vücudunuzun her yerinde hisseder ve aırbagın açılma şiddeti size kalıcı veya öldürücü hasar vererek kazanın vereceği kat ve kat daha fazla olumsuz durumu size yaşatır. Aırbag ve emniyet kemeri birlikte çalıştıkları zaman yarar sağlayabilir. Ayrı ayrı yarardan çok zarar sağlamaktadır.

   Aracınızın emniyet kemerini arkadan takarak sürekli aynı konumda bağlı bırakmak kemerinize, kemer kilidine, koltuğunuza ciddi zarar verir. Çok hızlı bir biçimde deforme olmasına neden olur. Çünkü kemer kendi yuvasında hiç toparlanmayacağı için sistem işlevini kaybeder. Emniyet kemer arıza ışıkları veya aırbag arıza ışıkları ortaya çıkar. Bir kaza durumunda emniyet sistemleri tam anlamı ile çalışmayabilir. Bu yüzden emniyet kemeriniz mutlaka takınız. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir