Ön cam değişimi

ufak sızıntılar büyük sorunlar
Ufak sızıntılar Büyük sorunlar
2 Mayıs 2020
yüksek kilometreli arabalar
Yüksek kilometreli arabalar
5 Mayıs 2020

Ön cam değişimi

Araba ön cam

Araba ön cam

Herkese Merhabalar bu makalemizdeki konumuz ön cam değişimi. Ön cam zarar görme ihtimali yüksek olan parçalar arasında en başındadır diyebiliriz. Bu yüzden bu konuyla ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum. Camın markası önemli olduğu gibi değişim yapacak yerin önemi de epey fazla. Çünkü orijinal camda olsa takan yer düzgün oturtturamazsa veya yapıştırıcıyı olması gerektiği gibi sürmez ise ilerleyen zamanlarda camın yapışma kısımlarından su alabilir. Yada cam çatlayabilir. Özellikle ön cam dış plastik kaplamalarını düzgün takılmaz veya  klipsleri kırılırsa sürate çıktığınızda ıstık sesi gibi ses yaparak sizi rahatsız eder.

   Profesyonel bir şekilde sökülmeyen trimlerin göreceği zararlardan bahsetmiyorum bile bu yüzden işlem yapılacak yerin doğru adres olduğuna lütfen emin olun.

Sensörler

Şimdi gelelim ön cam markasına yeni araçların çoğunda şerit takip, gece görüşü, otomatik far sensörü v . b özellikler bulunmakta. Bu sebeplerden dolayı aslında eşdeğer olmayan camları aracınıza taktırmanız kısa süre sonunda bu sensörlerin çalışmaması durumuyla yeniden değiştiriliyor. Ön cam kararan özellikli olmasa dahi sizi güneşten korur mercek etkisi yaratmaz. Gittiğiniz sürati belli etmez panik yapmanızı önler. Tabi bu dediklerim orijinal ve eşdeğer için geçerli yan sanayi ürünler bu özellikleri barındırmamakta. Orijinal cam kullanmanızı tavsiye ederim.

Ancak ücretleri yüksek olduğu için Eşdeğer camda taktırılabilir. Camın nerden nasıl çatlayacağı hiç belli olmaz. Bu yüzden sürekli camlarınızın durumunu gözden geçirin. Çatlak ufak iken ufak bir elmas cam kesici ile önünü çizmeniz veya çizdirmeniz çatlağın büyümesini engelleyerek camın değişmesine gerek kalmadan durum maliyetsiz bir biçimde çözülür.  Ön cam sürüş konforu ve güvenliğiniz nedeniyle küçümsenecek bir parça değildir. Tabi birde aracın ön camının değişmesi o aracın pert olduğu anlamına gelmez. Bunu da belirtmek isterim.

   Genel olarak çoğunluk ön cam veya ön kaput değiştiğinde aracın pert olduğunu falan düşünülüyor. Bu çok yanlış bir düşünce bu parçalar aracın en çok darbe alabilecek parçalarıdır. Bu parçaların değişmesi aracınıza değer kaybettirmez.

Ön camın deformasyonunu etkileyen parçalardan biride cam silecekleridir. Silecekler zaman içerisinde sertleşebilir. Sertleşen veya özelliğini kaybeden silecekler aracın ön camını çizerek deforme eder ve bir takım izler çıkararak görüş mesafenizi azaltmaya yol açabilir. Ön camdaki çatlak sürücünün görüş mesafesini kısıtlaması veya görüş mesafesinde olması durumunda tuvtürk muayenesinde geçememektedir. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir