Oto Yıkama

Motul inject ile 3’Ü 1 arada temizlik
18 Ekim 2022
DPF (Partikül Filtresi )
11 Temmuz 2023

Oto Yıkama

Herkese merhabalar bugün konumuz oto yıkama. Oto yıkama basit bir iş gibi gözükse de aslında zorlukları ve dikkat edilmesi gereken durumları bulunmaktadır. Oto yıkama işlemi bir meslektir. Herkesin yapabileceği bir iş veya meslek değildir. Yakıt istasyonlarında kendi aracını veya bir aracı yıkamak oto yıkamacı sayılması mümkün değildir.

Oto yıkama işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar öncelikle yolcu kabini yani içidir. İç kısım yolcunun zaman geçirdiği ve özellikle uzun seyahatlerde aynı ortamdaki havayı solumalarından dolayı güzel temizlenmemesi durumunda sağlığınızı kötü etkileyebilir. Aracın iç kısmı temizlenir iken öncelik paspaslara verilmeli ve paspaslar iyi temizlenmelidir. Bunun akabinde kalorifer petekleri üzerindeki tozlar temizlenmelidir. Trim aksamları tamamen tozları ve sağlık açısından uygun ilaçlar tercih edilerek temizlenmelidir. Toz tutan ürünler tercih edilmemesi gerektiği gibi bilindik uyarı ve içerik talimatı olan ürünler kullanılmalıdır. Aracın dış kısmına gelirsek eğer dış kısım aracın boyası açısından önemlidir. Dış kısım için yanlış veya merdiven altı  ilaç kullanılması durumunda aracın boyası hızlı yıpranır ve zarar görür. Bu sebep kozmetik olarak olumsuz olduğu gibi ciddi onarım maliyetleri çıkarabilmektedir. Oto yıkama işlemin temeli yıkama için kullanılan ilaçlardır. Bu sebepten dolayı oto yıkama işleminizi bilindik markaları kullanan bilindik ürünleri tercih eden işletmelerden yöne kullanmanızı tavsiye etmekteyim.

Periyodik olarak

Oto yıkama işlemini belirli periyodlarla yapmanız kozmetik olarak yarar sağlayacağı gibi aracınızda olan kusurları hızlı bir şekilde fark etmenize yarayacaktır. Özellikle aracınızda gerçekleşen bir hasar doğrultusunda servise bırakmadan önce yıkatma işlemi yapılarak götürmek daha doğru olmaktadır. Bu şekilde herhangi servisi bırakmanız durumunda servis içerisinde yaşanabilecek olumsuz bir olayı aracı teslim alırken rahatlıkla fark edecek ve bu doğrultuda bir aksiyon alabilirsiniz. Bununla beraber servis içerisinde olmayan bir olayı servis onarım işlemi bittiğinde müşteri memnuniyeti açısından yıkattığında ortaya çıktığında herhangi yerinde ufak veya büyük bir hasar ile karşılaştığınızda bunun nerede olduğu ile ilgili doğru karar vermenize yardımcı olacaktır. Ufak bir olay gibi gözükse de bunlar önemli puf noktalardır. Genelde araç sahipleri aracının kozmetik durumunu iyi bilmedikleri nedeniyle aracın üzerinde yaşanan hasarlarla ilgili mağdur kalabilmektedir. Mağduriyete engel olabilmek için araç temizliğine önem gösterelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir